Vágólapra másolva!
Érpatakon megszűnt az önálló önkormányzat, de közös hivatalt sem alapít a szomszéd településsel. Amíg nincs megegyezés, lőttek a segélyeknek és a fizetéseknek.
Vágólapra másolva!

Tüntetést tartott a település független polgármestere és tucatnyi lakosa a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal előtt, mert törvényen kívüli állapotok alakultak ki az önálló önkormányzat megszűnése óta, ami veszélyezteti a segélyek és munkabérek kifizetését.

A kormányhivatal döntése értelmében a falunak március 6-ig közös hivatalt kellett volna kialakítania valamelyik szomszédos helyhatósággal, de egyetlen társhatósággal sem tudott megállapodást kötni. Ezért a kormányhivatal vezetője április 1-jétől Nagykálló várost jelölte ki Érpatak együttműködési partnerének, de a közös intézmény felállításáról nem jutottak megegyezésre. A község egyetértési és beleszólási jogot kér az Érpatakot érintő döntésekbe, Nagykálló azonban csak tanácsadói jogot adna. Megállapodás hiányában a járandóságok kifizetése is csúszik, az érpatakiak az Országgyűlés segítségét kérik.