Vágólapra másolva!
A magyar kormány EU-ügyi államtitkára szerint az unió beleszól a nemzeti hatáskörbe tartozó ügyekbe.
Vágólapra másolva!

Győri Enikő precedens nélkülinek nevezte szerdán a Rui Tavares által összeállított, a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló és erősen elmarasztaló tartalmú európai parlamenti jelentéstervezet ajánlásait. Szerinte azok nemzeti hatáskörben lévő ügyekre vonatkoznak - írja az MTI.

Az államtitkár megfogalmazása szerint "a kommunista pártból indult", jelenleg zöldpárti EP-képviselő "úgy gondolja, vissza kellene csinálni mindent, ami az elmúlt három évben Magyarországon történt egy demokratikusan megválasztott parlament és kormány által".

Kijelentette, hogy a magyar kormány részletesen, adatokkal és tényekkel alátámasztva meg fog cáfolni a jelentéstervezetben szereplő "minden egyes ténybeli tévedést és ferdítést".

Győri Enikő politikailag erősen motivált dokumentumnak tartja a jelentést, amely szavai szerint ténybeli tévedéseket, csúsztatásokat tartalmaz, tendenciákat állít föl anélkül, hogy azokat érvekkel támasztaná alá. Sajnálatosnak nevezte, hogy a jelentésben nem tükröződik a magyar kormány véleménye, amelyet pedig eljuttattak a dokumentum összeállítójának.