Combnyaktöréssel műtötték a miskolci bölcsődést

Vágólapra másolva!
Hat kisgyerek sérült meg kedden délután, amikor rájuk omlott a vakolat alvás közben egy miskolci bölcsődében. Öten már hazamehettek a kórházból, a hatodik kisgyereket combnyaktöréssel műtötték, de már ő is jól van.
Vágólapra másolva!

Hat bölcsődés megsérült Miskolcon, amikor rájuk hullott az épület mennyezetéről a vakolat - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden. A Boon.hu szerint kéttenyérnyi, több kilós faldarabok hullottak a háromévesekre, akik éppen aludtak.

A hat sérültet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházba vitték, öten azonban már aznap este hazamehettek. A hatodik kisgyerek súlyosan megsérült, szerdán combnyaktöréssel kellett megműteni. "A kisfiúnak kielégítő az állapota, a gyógyulás útjára lépett" - mondta az [origo]-nak a kórház szóvivője.

Forrás: MTI/Vajda János

Az intézmény vezetője a Boon.hu beszámolója szerint azt mondta a helyszínre érkező polgármesternek, hogy a fektetők nem közvetlenül a fal tövében voltak, hanem a terasz közepén, így az omladéknak csak egy kis része esett a gyerekekre.

A Miskolci Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen elkövetővel szemben.