Orbán segítségét kérte Kübekháza

Vágólapra másolva!
A Szeged környéki kistelepüléseket sújtó szúnyoginvázió miatt Orbán Viktor miniszterelnök segítségét kéri a kübekházi polgármester.
Vágólapra másolva!

Molnár Róbert független képviselő, Kübekháza polgármestere a miniszterelnöktől kér segítséget, mert a Szeged környéki kistelepüléseken olyannyira elszaporodtak a szúnyogok, hogy huzamosabb ideig nem lehet a szabadban tartózkodni - írja az MTI. A szülők nem tudják kiengedni a gyerekeket az épületekből.

Már a május 1-jei ünnepségeket is tönkretette a szúnyoginvázió, hosszabb távon azonban a térség idegenforgalmára is súlyos kihatással lesz, ha a helyzetet nem tudják kezelni. A kistelepülések saját erőből - anyagi források híján - nem tudnak cselekedni.

Kübekházán az egyszeri szúnyoggyérítés költsége 300 ezer forint lenne, ám a beavatkozást két-három naponta meg kellene ismételni, és erre az önkormányzati költségvetésben nincs forrás.

Molnár Róbert elmondta, kérték a katasztrófavédelemnek, a térség országgyűlési képviselőjének, és a kormánymegbízottnak a segítségét, keresték a Belügyminisztérium államtitkárát is, de eddig hiába. Ezért fordultak levélben közvetlenül a kormányfőhöz, hathatós és sürgős beavatkozásában bízva.