Vádat emeltek a moszkvai ingatlanügyben

Vágólapra másolva!
Egy volt nagykövet, egy államtitkár és az MNV több dolgozója is vádlott lett a moszkvai kereskedelmi képviselet eladásának ügyében.
Vágólapra másolva!

A Központi Nyomozó Főügyészség az egykori moszkvai Kereskedelmi Képviselet épületének értékesítésével kapcsolatban kedden vádat emelt a volt moszkvai magyar nagykövet, a Külügyminisztérium volt államtitkára, az MNV Zrt. akkori vezérigazgatója és értékesítési igazgatója, valamint a társaság két korábbi vezető beosztású és egy beosztott munkatársa ellen - közölte Keresztes Imre főügyész.

Székely Árpád volt moszkvai magyar nagykövetet különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével, Horváthné Fekszi Mártát, a Külügyminisztérium volt államtitkárát hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntettével vádolták meg. Az MNV Zrt. volt vezérigazgatóját, Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot, az MNV Zrt. volt értékesítési igazgatóját valamint az MNV Zrt. két volt, vezető beosztású és egy beosztott munkatársát társtettesként elkövetett bűnpártolással, valamint valamennyiüket folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítással is vádolja az ügyészség.

Az ingatlan gyanús körülmények között lebonyolított eladásáról négy éve az [origo] számolt be elsőként, az ügyről szóló cikkeinket itt olvashatja.