Hódmezővásárhely: nem üzleteltünk Portikékkal

Vágólapra másolva!
A város közleményt adott ki, és hangsúlyozza, hogy Kósa Lajos lejáratásában nem vettek részt.
Vágólapra másolva!

Hódmezővásárhely főjegyzője, Korsós Ágnes az MTI-hez eljuttatott hosszas közleményben részletezi a város kapcsolatát a General Média cégcsoporttal.

Ez azért lényeges, mert április 30-án Hódmezővásárhelyen őrizetbe vették H. Jánost, a Generál Média Kft. egyik tulajdonosát, a cégcsoportot pedig a hvg.hu korábban összefüggésbe hozta azzal Portik Tamással, aki politikusokat lejárató kampányok szervezésének gyanújába keveredett.

A Generál Média csoporthoz köthető egyik fővárosi társaság irodájában Kósa Lajos Fidesz-alelnököt lejárató videofelvételek is készültek, amelyeket a 2010-es választások előtt tettek közzé.

"Az egyre képtelenebb politikai nyilatkozatok és feltételezések kapcsán szeretném a leghatározottabban kijelenteni: Hódmezővásárhely jelenlegi vagy korábbi polgármestere nem adott megbízást Kósa Lajost lejárató videofelvétel készítésére, és nem állt soha, semmilyen közvetlen, vagy közvetett kapcsolatban Portik Tamással, vagy az általa fémjelzett alvilági körökkel" - írja a főjegyző.

A közlemény szerint a hódmezővásárhelyi közgyűlés 2007 novemberében eladott egy használaton kívüli, régóta üresen álló iskolaépületet a General Média Információs és Kommunikációs Kft-nek.

A cég a vételárat internetes hirdetések megjelentetése formájában törlesztette, vállalta a foglalkoztatottak számának emelését, és az ingatlan felújítását.

Ez utóbbi vállalását azonban a cég többszöri haladék ellenére sem teljesítette, ezért 2012 októberében a város felbontotta szerződést, és az ingatlan vételárának fennmaradó részét a céggel egy összegben megfizettette.

A főjegyző közlése szerint az önkormányzat csak a Generál Média Információs és Kommunikációs Kft-vel üzletelt, a General Media Sales House Kft-vel, a General Media Publishing Kft-vel, és a Galamb 4 Kft-vel nem volt kapcsolata.