Őrizetben a Portikhoz tartozó cég két vezetője

2013.05.04. 8:13

A Magyar Nemzet úgy tudja, az őrizetbe vétel összefüggésben lehet a Laborc-Portik-találkozókkal és az ott megrendelt, Fidesz elleni lejárató kampánnyal.

Csalás gyanúja miatt őrizetbe vette a rendőrség pénteken a Portik Tamás családi érdekeltségébe tartozó egyik kft. két vezetőjét Hódmezővásárhelyen - értesült a Magyar Nemzet. A napilap szerint az őrizetbe vételek tényét a rendőrség megerősítette, további részleteket azonban nem árultak el a nyomozás érdekeire hivatkozva.

A szóban forgó cégnek a társvállalkozása az a - szintén Portik-érdekeltségű - kft., amelynek székhelyén, a fővárosi Galamb utca 4. szám alatti irodában a Kósa Lajos Fidesz-alelnököt lejárató videofelvételt készítették. A kisfilmet nem sokkal a 2010-es választások előtt tették fel az internetre, és azon egy férfi vesztegetéssel vádolta meg Kósa Lajost. Az illető később azt mondta: a Nemzetbiztonsági Hivatal emberei kényszerítették a szöveg felolvasására - olvasható a Magyar Nemzetben.

A titkosítás alól néhány napja feloldott leiratok tanúsága szerint Laborc Sándor, az NBH volt főigazgatója 2008-ban azzal bízta meg Portik Tamást, az 1990-es évek maffialeszámolásai miatt jelenleg felbujtóként elkövetett emberöléssel gyanúsított férfit, hogy gyűjtsön vagy kreáljon leleplező információkat a Fideszről annak érdekében, hogy az MSZ P hatalmon maradhasson - emlékeztet a Magyar Nemzet. A megbeszéléseken Portik felajánlotta, hogy az érdekeltéségébe tartozó internetes oldalakat is a baloldal szolgálatába állítja. Portik azt mondta a titkosszolgálati vezetőknek, hogy az ezekre az oldalakra regisztrált mintegy kétmillió fővel is tudná befolyásolni a választások eredményét.

A cikk szerint Portik érdekeltségéhez köthető egyebek mellett az a honlap is, amely 2007-ben kirobbantotta a Zsanett-ügyet.

KAPCSOLÓDÓ CIKK