Vágólapra másolva!
A Vidékfejlesztési Minisztérium a vállalat felszámolásának elindulása óta eltelt időszak történéseit vitatja meg a károsultakkal.
Vágólapra másolva!

Újra előveszi az egykori Hajdú-Bét-ügyet a Vidékfejlesztési Minisztérium, a tárca a jövő héten ül tárgyalóasztalhoz az ország egykori legnagyobb baromfi- és víziszárnyas-feldolgozó vállalatának károsultjaival - írja a Magyar Hírlap.

A lap szerint az egyeztetésen a vállalat felszámolásának elindulása óta eltelt időszak történéseit vitatják meg, és megpróbálnak megoldást találni a jelentős kárt szenvedett kistermelők, családi vállalkozások gondjaira.

Ónódiné Demeter Éva, a károsult családok képviselője a Magyar Hírlapnak elmondta: örvendetes, hogy a minisztérium egyáltalán foglalkozik az üggyel, hiszen a cég felszámolása már tíz éve folyamatban van. Szerinte mára egyre tisztábban látni, hogy a károsult termelők egyetlen fillért sem kapnak a felszámolásból. Ezért bízik abban, hogy a minisztérium, lehetőségeihez mérten, valamilyen mértékben csökkenteni fogja a még meglévő károkat a termelőknél - írja a Magyar Hírlap.