Nem engedték felszállni Orbán gépét

Vágólapra másolva!
Kisebb műszaki hiba miatt nem szállhatott föl Orbán Viktor repülője csütörtökön délután a Liszt Ferenc repülőtéren. A kormányfő végül cseregéppel repült el Lisszabonba.
Vágólapra másolva!

Kisebb műszaki probléma miatt nem engedték felszállni az Orbán Viktor miniszterelnököt és kíséretét Lisszabonba szállító repülőgépet csütörtök délután a Liszt Ferenc Repülőtérről. A kormányfő egy másik géppel, kevéssel este hat óra után utazott el. Az MTI úgy tudja, hogy a gép egyik hajtóművénél kerozinszivárgást észleltek, így a szerelők a gurulóúton megtartott rövid szemrevételezés után visszairányították a repülőt az állóhelyre. A miniszterelnök és a vele tartó delegáció, köztük számos üzletember, cseregéppel utazott el.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hangsúlyozta: a programban ez semmilyen csúszást nem jelent, mert a hivatalos események csak péntek reggel kezdődnek Portugáliában. A tervek szerint Orbán Viktor csütörtök este érkezik Portugáliába, majd péntek délelőtt beszédet mond Estorilban a magyar-portugál-brazil üzleti fórumon.

A magyar kormányfő ezt követően Lisszabonban udvariassági látogatást tesz Anibal Cavaco Silva portugál államfőnél, majd megbeszélést folytat Pedro Passos Coelho miniszterelnökkel, akivel sajtótájékoztatót is tart. Orbán Viktor programja zárásaként este Európai kihívások címmel előadást tart Estorilban, egy konferencián.