Vágólapra másolva!
Balogh József emailben jelentette be Rogán Antal frakcióvezetőnek, hogy kilép a Fidesz országgyűlési frakcióból. A politikus élettársát súlyos sérülésekkel szállították kórházba hétvégén. Balogh azt állítja, nem bántotta az élettársát, de érintettségét az ügyészség vizsgálja.
Vágólapra másolva!

Kilép a Fidesz országgyűlési frakciójából Balogh József. A politikus erről emailben értesítette Rogán Antal frakcióvezetőt, amelyben azt írta, meg szeretné kímélni a Fideszt, hogy a balliberális média az ő személyén keresztül támadja a pártot - mondta a képviselő az [origo]-nak. Balogh élettársát súlyos sérülésekkel szállították kórházba a múlt hétvégén. Az ügyben nyomozás indult családon belüli erőszak gyanújával, a nyomozást az ügyészség folytatja, ami arra utal, hogy Balogh érintettségét vizsgálják.

Korábban a Blikk fideszes forrásokra hivatkozva azt írta, Balogh nem tarthatja meg a mandátumát. A Blikk szerint Rogán Antal fideszes frakcióvezető és Kövér László házelnök közösen szólítják fel lemondásra a fülöpházai polgármestert.

Rogán Antal délben közleményt adott ki, ebben azt írta, "elfogadhatatlan, ha valaki bántalmazza szeretteit, családtagjait. Ezt a véleményemet a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának minden tagja osztja. Ezt tudomására hoztam Balogh József képviselőtársamnak is, aki ezt követően tájékoztatott arról, hogy kilép a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Országgyűlési Képviselőcsoportjából."

Az eset után Balogh azt állította, hogy semmire nem emlékszik, ittasan ért haza egy lakodalomból, de nevelt fiától úgy tudja, hogy 80 kilós komondoruk ugrott rá az élettársára, aki ettől sérült meg. Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője egy szerdai sajtótájékoztatón azt mondta az ügyről, hogy annak, aki gyermeket, nőt bántalmaz, agresszív cselekedeteket folytat, nincs helye a közéletben. Szeretnék megvárni, mi lesz az eljárás vége, és ennek megfelelően alakítják ki álláspontjukat.

Balogh az [origo]-nak azt mondta, nem tudja kik indíthatták azt a blogot, amelyen az ő ártatlanságát védik (ő tájékozatlan az internetes világban), de megerősítette, hogy volt felesége ellen feljelentést tettek gyerekeik zsarolás, becsületsértés és rágalmazás miatt. Balogh volt felesége az RTL Klubnak beszélt arról, hogy Balogh 25 éven keresztül verte. Balogh szerint a nő lejárató-kampányt indított ellene, és korábban többször is zsarolta.