Térddel estek a rendőrök az Izsákon meghalt férfi hasára

Vágólapra másolva!
Dulakodás közben térddel ráestek a hasára - ezt mondták a rendőrök a mentősöknek, amikor azok kiérkeztek az izsáki rendőrőrsre a vallatás közben elhunyt Bara Józsefhez - írja a Népszabadság a mentősök jegyzőkönyvét ismertetve. Az orvosok szerint a férfin a gyors kórházba szállítás sem segített volna.
Vágólapra másolva!

Dulakodás közben ráestek, és beletérdeltek a férfi hasába - állítólag ezt mondták azok a rendőrök, akik kórházba vitték az izsáki rendőrkapitányságon április 8-án vallatás közben elhunyt Bara Józsefet. Erről a Népszabadság ír, amely megszerezte a mentősöknek az ügyről készült jegyzőkönyvét.

A jegyzőkönyv szerint a 47 éves férfi, akinek teste teljesen el volt kékülve az alvadt vértől, feltehetően gyors kórházba szállítással sem lehetett volna megmenteni belső hasűri vérzése miatt. A halál okát - a végső szakértői jelentés hiányában - még nem közölték a hatóságok.

A lap szerint Szabadszállásról mentőautó, Kecskemétről rohamkocsi érkezett a helyszínre, és mindkét mentőorvos jelentést készített az esetről. A rendőrőrsön a földön fekvő férfiról egyöntetűen azt állapították meg, hogy életjelenségeket nem mutat, majd megkezdték az újraélesztését. A beavatkozás több mint két órán keresztül zajlott.

A rohamkocsi mentőorvosa részletesen kikérdezte a rendőröket a férfi sérüléseiről. A jegyzőkönyv szerint a férfi ellenszegült az előállításnak, és dulakodás közben a földre kerültek, ekkor mindkét rendőr teljes súlyával a térdével és a sípcsontjával a férfi hasára esett. A mentőorvos beleírta a jegyzőkönyvbe a két rendőr testsúlyát, kb. 100-110 kg.

A jegyzőkönyv szerint a férfi szitkozódva ült a földön, miközben a rendőrök lefogták a lábait és a vállait. Ekkor hanyatt feküdt, és megnyugodott, a rendőrök felültették egy székre, ahol kis idő múlva megszédült és hátraesett, a fejét hátul beverte az íróasztal sarkába. A rendőrök újra felültették a székre a férfit, aki egy pohár vizet kért, majd újra lefordult a székről. A rendőrök próbálták újra visszaültetni, de felborultak vele. Látván, hogy rosszul van, oldalra fektették, vizes törülközővel masszírozták a fejét, ám elvesztette az eszméletét, ezért szájon keresztül próbálták lélegeztetni, illetve szívmasszázst végeztek rajta. A jegyzőkönyv szerint az újraélesztés során többször ököllel ráütöttek a férfi mellkasára - olvasható a Népszabadságban.

A halállal végződött kihallgatásról itt olvashat részletesen.