A Munkáspártnak is több pénze volt, mint Gyurcsányéknak

Vágólapra másolva!
Összesen 33 millió forintból gazdálkodott tavaly a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció. Náluk még a Munkáspárt is több pénzt (37 millió forintot) költhetett el.
Vágólapra másolva!

Mivel állami támogatást nem kap, mindössze 33 millió forintból gazdálkodott tavaly a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció. A tagdíjakból 20 millió forint, adományokból 13 millió folyt be a párthoz a Hivatalos Értesítőben megjelent beszámoló szerint.

A tagdíjbevétel a többi ellenzéki párttal összehasonlítva jelentősnek mondható, mivel a Jobbik alig ötmillióhoz jutott ebből a forrásból, míg a jóval nagyobb szervezettel rendelkező MSZP 33 millió forinthoz.

A DK nem kapott támogatást külföldről, és a hazai adományozók között sem volt, aki félmillió forintnál többel támogatta volna. A párt a bevételének jelentős részét elköltötte: 542 ezer forint maradt a kasszában. Politikai tevékenységre 20, működési költségekre 11 millió, eszközbeszerzésre pedig 378 ezer forint ment el.

A DK-nál még a Thürmer Gyula vezette Magyar Kommunista Munkáspárt is több pénzből gazdálkodott tavaly: a szintén most közzétett beszámoló alapján 37 millió forinttal rendelkeztek.