Az üllői gyilkost asszonyverő, macskaölő szomszédnak ismerték

lövöldözés és gyilkosság Üllőn az Akácfa utcában, rendőrségi szóvívő
Vágólapra másolva!
Az üllői családi vérengzést végrehajtó S. Ferencnek nem volt jó híre a környéken. Az általában csendes utcában italozásairól és macskagyilkosságairól elhíresült férfival több szomszédnak meggyűlt a baja. Igaz, voltak olyanok is, akik tisztelettudó emberként ismerték. A helyiek elmondása alapján rendszeresen bántalmazta az élettársát, és a rendőrök is gyakori vendégei voltak a hétfői gyilkosság helyszínéül szolgáló, Akácfa utcai háznak.
Vágólapra másolva!

Kettős gyilkosság után egy öngyilkosság rondított bele a madárcsicsergős tavaszi estébe Üllő kertvárosi részén hétfőn. Az Akácfa utcában egy hosszú idő óta tartó családi viszálynak lett véres vége, amikor este háromnegyed hat körül S. Ferenc családi háza udvarán többször meglőtte élettársát, élettársa fiát és élettársának édesanyját. A 74 éves férfi ezután magával is végzett, és a helyszínen életét vesztette. A 64 éves élettárs és 41 éves fia a helyszínen meghalt. Anyósát mentőhelikopterrel vitték kórházba - mondta a helyszínen Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az [origo]-nak.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
A képre kattintva galéria nyílik!

Este kilenckor az utca még le volt zárva, és hemzsegett a rendőröktől, de a szomszédok, környékbeliek kis csoportokba gyűlve próbálták felgöngyölíteni a véres tragédia részleteit. "Azt hittem, hogy ostorral csapkodnak" - mondta egy, a szomszédos utcában lakó, szétdohányzott hangú, borostás férfi, aki szerint a rendőrök és a mentők pillanatok alatt kiérkeztek.

"Mikor megjöttek a rendőrök, megafonban mondták, hogy 'S., jöjjön ki!'" - mondta a férfi, aki a megafon hangját a szája elé tett kézzel utánozta. A férfi egyébként szomszédi viszonyban volt a gyilkossal, az utcán köszöntek egymásnak, de semmilyen különösebb dolog nem tűnt fel neki, ami előre jelezhette volna a tragédiát.

Elátkozott ház

"Az a ház el van átkozva, mert a korábbi lakó magára gyújtotta, most meg ez a tragédia" - mondta nyári otthonkájában egy hatvan év körüli, még mindig zaklatott állapotban levő asszony az [origo]-nak, aki egyébként ismerte a férfi élettársát, szomszédok voltak. "Nagyon rendes asszony volt, csak az alkoholista férje folyamatosan ütötte-verte, rugdosta, sőt nem egyszer fojtogatta is" - mondta az asszony, aki úgy tudja, hogy a válóper is folyamatban volt. A szomszédasszonynak ezzel kapcsolatban azt mesélte a férfi élettársa, hogy "nemegyszer húzogatta a bútorokat ide-oda, hogy ez az enyém, az a tied". A veszekedéseknél többször kint voltak a rendőrök is - állította.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
A képre kattintva galéria nyílik!

Több szomszéd is azt mondta, hogy a férfi nagyon sokszor és sokat ivott, egy fiatal srác szerint már teljesen elborulhatott az elméje. A család körülbelül tíz éve költözött az utcába, a férfi pedig eredetileg kőműves volt, de mostanában már csak ház körüli munkákat vállalt el. Itt egy kis fűnyírás, ott egy kis fametszés - mondta a gyilkosság helyszínétől körülbelül tízháznyira lakó szomszéd, aki néhány napja még váltott is néhány szót a férfival. "Nem tudok róla semmi rosszat elmondani, én egy tisztelettudó, udvarias embert ismertem meg" - állította határozottan az ötvenes, atlétában álldogáló asszony, akit nagyon megdöbbentett az eset.

Kattos volt

Mások, akik szintén az utcában laknak, nem erről az oldaláról ismerték S. Ferencet. Többen azt mesélték, hogy rájuk vagy ismerősükre nagyon durván ráüvöltött, amikor elsétáltak vagy egy motorral elrobogtak a ház előtt. "Többször durván is beszólt a motorozásért" - idézte fel egy fiatalabb asszony a családja kapcsolatát a férfival.

"Nagyon kattos volt a csávó" - mondta a tragédia helyszínével szemben lakó fiatal srác, aki szerint egyáltalán nem volt meglepő, hogy idáig fajultak a dolgok, ráadásul a tizenéves fiú és családja már többször konfliktusba keveredett vele. "Ő ölte meg több macskámat" - mondta, ugyanis szerinte rendszeresen lövöldözte légpuskával az utcában járkáló macskákat, a családnak pedig több macskája nyomtalanul eltűnt. Egy másik szomszéd is felidézte azt az esetet, amikor azt látta, amint a férfi közelről fejbe lő egy utcán mászkáló macskát.