Bűnpártolás miatt február óta nyomoznak a Portik-Laborc-ügyben

Vágólapra másolva!
Az ügyészség február eleje óta nyomoz a nemzetbiztonsági hivatal egykori vezetője, Laborc Sándor és az alvilágba sorolt Portik Tamás közötti megbeszélések ügyében.
Vágólapra másolva!

Hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás miatt február óta nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség Portik Tamás és Laborc Sándor találkozóinak ügyében - írja a Magyar Nemzet és a Népszabadság. Fazekas Géza ügyészségi szóvivő mindkét lapot arról tájékoztatta, hogy az Alkotmányvédelmi Hivataltól (AH) érkezett bejelentés nyomán rendeltek el nyomozást, amelyet a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatója és egy magánszemély két egyeztetése alapján folytatnak.

Az ügyészségi szóvivő elmondása szerint csak a Portik és Laborc két találkozásán elhangzottak tartalmát vizsgálják, még nincs gyanúsítottja az ügynek.

A két szóban forgó beszélgetés 2008 nyarán zajlott. Akkor Laborc a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetője volt, Portik Tamást pedig az alvilág egyik fontos figurájának tartják.

Amíg az AH nem oldotta fel a találkozók leiratának titkosságát, a nyomozás egésze is titkos volt. Az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja, a meghosszabbított idejű vizsgálat június 7-ig tart - derül ki a cikkekből.