Tömegnyomor volt a metró miatt

Vágólapra másolva!
Egy hajtómű mechanikus meghibásodása miatt nem járt hétfő reggel az M3-as metró az Árpád-híd és Deák Ferenc tér között. A metróközlekedés fél kilenc után indult újra. A BKK közleménye szerint még várhatók kisebb fennakadások.
Vágólapra másolva!

Ismét jár az M3-as metró a Deák Ferenc tér és az Árpád híd között. A BKK fődiszpécsere szerint a szerelvények 8 óra 36 perctől újra közlekednek.

A metróközlekedés műszaki okok miatt állt le előzőleg, miután lerobbant egy szerelvény az Árpád-hídnál. Az érintett szakaszon metrópótló autóbuszokat állítottak forgalomba.

Forrás: [origo]
A képet az [origo] egyik munkatársa készítette az Árpád hídnál

A BKK hétfő délelőtti közleménye szerint a Nyugati pályaudvar megállójánál az M3-as metró egyik szerelvénye meghibásodott és mozgásképtelenné vált. A forgalom fenntartását 47 busz beállításával biztosította a közlekedési cég a Deák Ferenc tér és az Árpád híd közötti szakaszon, egészen 8 óra 36 percig, amikor a forgalom újra megindult. A közlemény azt írja, hogy a metró közlekedésében a menetrend szerinti közlekedés teljes helyreállításáig a még várhatók késések, kisebb fennakadások. Az elsődleges információk szerint az esemény kiváltó oka egy hajtómű mechanikus meghibásodása volt.