Fideszes képviselő ellen nyomoznak súlyos testi sértés miatt

Vágólapra másolva!
Orrtöréssel szállítottak be egy nőt a kecskeméti kórházba a hétvégén. Több forrás szerint Balogh József fideszes képviselő élettársáról van szó. Balogh az [origo]-nak elismerte, hogy az élettársa kórházban van, de azt mondta, a nő sérüléseit nagytestű kutyájuk okozta.
Vágólapra másolva!

Cikkünk megjelenése után Balogh József egy interjúban megerősítette, hogy élettársa került kórházba, aki szerint ő ütötte meg. Balogh szerint ő nem ütött.

Súlyos sérüléssel szállítottak a kecskeméti fül-orr-gégészetre egy nőt vasárnap. Nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a kecskeméti rendőrség nyomozást rendelt el, de a nyomozást áthelyezték a Központi Nyomozó Főügyészséghez, mert felmerült, hogy az ügyben egy mentelmi joggal rendelkező ember lehet érintett.

Az [origo]-nak egy, az ügyről áttételesen értesült helyi forrás azt állította, hogy Balogh József fideszes képviselő, fülöpházi polgármester élettársáról van szó, akinek az orrcsontja tört el. Fazekas Géza, a nyomozó ügyészség szóvivője nem kívánta kommentálni az értesülést, de nem is cáfolta, hogy Balogh lenne az érintett. A szóvivő azt mondta, hogy egy parlamenti képviselőről, illetve egy Bács-Kiskun megyei település polgármesteréről van szó. Fazekas szerint családon belüli konfliktus történt, a sértett nő, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Egyelőre nem kérték ki a gyanúsított mentelmi jogát, erre akkor lehet szükség, ha az előzetes vizsgálatok alapján bebizonyosodik, hogy alapos gyanúról van szó.

Balogh József az [origo]-nak elismerte, hogy az élettársa súlyos sérüléssel kórházban van. Nem emlékszik, hogy mi történt szombaton, mert lakodalomból ment haza, ami után elaludt. Azt nem tagadta, hogy a lakodalomban ivott. Másnap reggel a fia azt mondta neki, hogy élettársának a sérülését a 80 kilós komondoruk okozta, miközben pakoltak ki a kocsiból. Mentelmi jogáról lemond, ha erre lenne szükség. Arra a kérdésre nem akart válaszolni, hogy miért nyomoznak ellene, és élettársának mi oka lehet arra, hogy őt okolja sérülései miatt.

Balogh József fideszes oldaláról az derül ki, hogy másnap "hangulatos családi ünnepen" vett részt Fülöpházán, az egész napos Helyi Termék Ünnepen. "A nagyszerű hangulatú napon a fülöpházi csapat kakaspörköltet; a kunbaracsi csapat betyár tokányt kapros tarhonyával; az orgoványi csapat pedig szürkemarhapörköltet főzött a rotyogó bográcsokban, kemencében pedig kenyérlángost sütött".

A Fidesz délután közleményt adott ki. Azt írták, hogy a párt minden erőszakos cselekedetet mélységesen elítél, különösen ha az nők, gyermekek, idősek és kiszolgáltatott személyek ellen történik. Balogh József képviselő élettársával kapcsolatos ügyben a Fidesz megvárja az ügyészség vizsgálatának eredményét, hogy egyértelműen kiderüljön, hogy pontosan mi is történt.

Forrás: MTI/Kovács Attila
Balogh József

Balogh József Bács-Kiskun megyéből, a kunszentmiklósi választókerületből jutott be a parlamentbe, az országgyűlési képviselői helye mellett megszerezte Fülöpháza polgármesteri posztját is. Balogh a parlament honlapján olvasható életrajza szerint 1962. december 12-én született Kecskeméten. Végzettsége mezőgazdasági gépkezelő, 1980-ban vizsgázott a kecskeméti szakmunkásképzőben. Hat gyereket nevel: öt a sajátja, egyet örökbe fogadott. Nemcsak a politikában aktív, jelenleg Fülöpháza mellett egy tanyán gazdálkodik, mezőgazdasági vállalkozó.

1989. októberben belépett az FKGP-be. 1993 óta a párt Bács-Kiskun megyei szervezetének alelnöke. 1990 őszén, az első helyhatósági választásokon önkormányzati képviselő lett Fülöpházán. Az 1994. évi országgyűlési választásokon a kunszentmiklósi kerületben kisgazda jelöltként indult. Az 1994. decemberi helyi választásokon az FKGP listájáról mandátumot szerzett a megyei önkormányzatban. 1998-tól országgyűlési képviselő, 2002 óta politizál a Fidesz színeiben. 2006. május 30-tól a környezetvédelmi bizottság tagja. 2007. január 7-én létrehozta a Magyarországi Tanyákon Élők Egyesületét.