Tizenöt évet kapott az idős nőt megerőszakoló betörő

Vágólapra másolva!
Két férfi tört be tavaly májusban egy böhönyei idős nőhöz. Kést szegeztek a torkának, majd egyikük meg is erőszakolta, mert kevesellték a nála talált 700 forintot. Elítélték őket.
Vágólapra másolva!

Tizenöt, illetve kilenc év fegyházra ítélte a marcali járásbíróság azt a két férfit, akik tavaly májusban kiraboltak és megerőszakoltak egy 81 éves asszonyt Böhönyén - írja a Sonline.hu Az elsőrendű vádlottat mint többszörös és különös visszaesőt rablásban, erőszakos közösülésben és magánlaksértésben találta bűnösnek a bíróság, a másodrendű vádlottnak rablásért és magánlaksértésért kell bűnhődnie.

A két férfi éjjel tört be az idős asszonyhoz, egyikük maszkot viselt, a kezében pedig kést tartott. Lerántotta a dunyhát az idős asszonyról, és a kést a torkának szegezve a pénzét követelte. A megtámadott ellenkezett, közben megvágta az ujját. Eközben a másodrendű vádlott átkutatta a házat, majd miután nem talált semmit, ő is megfenyegette a nőt, hogy lelövik, ha tovább ellenkezik.

Az asszony végül hétszáz forintot adott nekik, ám ezt támadói kevesellték, a másodrendű vádlott kötszerrel betömte a száját, ezután ismét átkutatta a házat. Eközben az erőszakos bűncselekményekért korábban többször is elítélt társa ismét elővette a kést, és közölte a nyolcvanegy éves nővel, elvágja a torkát, ha nem közösül vele, majd megerőszakolta. A két támadó közül a másodrendű vádlottat másnap, társát egy hónapnyi bujkálás után fogta el a rendőrség.

A marcali ítélet nem jogerős, a per a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.