A patakba hajtott egy busz az M1-esen

Vágólapra másolva!
Péntekre virradóra a patakba hajtott egy busz, miután letért az M1-es autópályáról. 28 embert szállítottak kórházba.
Vágólapra másolva!

Ismét teljes szélességében járható az M-1es autópálya Győr közelében, ahol az éjjel letért az útról és patakba hajtott egy busz - közölte az MTI-vel a katasztrófavédelem megyei szóvivője.

Dobos Viktória hadnagy elmondta: a járműről - amely a Cuhai Bakony-érben állt meg - hét embert mentettek ki a tűzoltók. A balesetben hatan súlyosan, heten könnyebben sérültek. A mentők - sérülései ellátására vagy megfigyelésre - a buszon ülő mind a 28 embert kórházba szállították Győrbe, Tatabányára.

A rendőrség közlése szerint egy macedón busz szenvedett balesetet. A mentés és a helyszínelés ideje alatt teljes szélességében lezárták az autópályát, a forgalmat Bőny felé terelték.

Egy ember életveszélyben

Egy embert életveszélyes, ötöt súlyos sérülésekkel szállítottak a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba az éjjel az M1-es autópályán történt buszbaleset helyszínéről - közölte az intézmény orvos igazgatója. Oláh Attila elmondta: az intézményben összesen tizenöt ellátásra szoruló ember érkezett, akik nyaki, hasi vagy végtagsérüléseket szenvedtek. Az életveszélyes állapotban lévő páciensnél súlyos hasi sérüléseket diagnosztizáltak.