HVG: helyi Fidesz-vezetők döntöttek a trafikokról

Vágólapra másolva!
A hvg.hu több fideszes forrásra hivatkozva azt írja, hogy a Fidesz helyi vezetői döntötték el, hogy ki nyerje a dohányboltok üzemeltetésének jogát. Az Indexnek az ország dél-alföldi régiójából megerősítették ezt az állítást. Kocsics Máté szerint viszont szemenszedett hazugság.
Vágólapra másolva!

A kormánypárt helyi potentátjai osztották el a dohányboltok üzemeltetésének jogát - közölte a hvg.hu több fideszes forrásra hivatkozva. A lap szerint a listát a választókerületi elnökök véleményezték, de volt olyan város is, ahol a kormánypárti frakcióval szavaztatták meg, ki nyithat trafikot.

"Városunkban a trafikok bérleti jogáról egy frakcióülésen döntöttünk" - ezt írta a szerkesztőségbe eljuttatott levelében az egyik megyeszékhely fideszes önkormányzati képviselője, írja a lap, amelynek a helyi politikus telefonon is megerősítette állítását, de ragaszkodott az anonimitáshoz.

Ami a módszert illeti, a választókerületi elnökök megkapták a területükön dohánybolt nyitására pályázók listáját, hogy véleményezzék azt, majd a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. ez alapján hozta meg a döntését - közli a cikk, hozzátéve: forrásai nem tudták megmondani, pontosan milyen szempontok alapján döntöttek a választókerületi elnökök.

Az Index azt írja, több dél-alföldi térségből nekik is megerősítették ezeket eljutott információkat.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója szemenszedett hazugságnak nevezte, hogy helyi fideszesek döntöttek volna a trafikpályázatok ügyében. Mint mondta, egyértelmű volt, hogy érdeksérelemmel járnak majd a pályázatok. "Nyilvánvalóan a multinacionális cégek lobbija, a dohánylobbi és a baloldali pártok állandó hisztériakeltő szándéka van az ügy mögött" - mondta a kormánypárti politikus, kijelentve, hogy a trafikpályázatok nyilvánosak voltak.

Amint arról az [origo] is beszámolt, sok helyen a Fideszhez köthető pályázók nyerték az üzemeltetési jogot húsz évre.