Vágólapra másolva!
A dohánykoncessziós pályázat eredményében a kiírás szempontrendszere érvényesül - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a kormányzati honlapon. Az eredményt a héten hozták nyilvánosságra, a nyertesek között több ismert nagyvállalkozó, CBA-igazgatósági tag, fideszes politikus van.
Vágólapra másolva!

Közleményt adott ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a dohánykoncessziós pályázatok eredményéről. Ebben a tárca azt írta, hogy a pályázatra beérkezett anyagokat a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. készítette elő az elbírálásra, "a kiíró által kijelölt bíráló bizottság a pályázatok értékelési feladatát ellátta, a végső eredményre vonatkozó javaslatát megküldte a nemzeti fejlesztési miniszter részére, aki jóváhagyta az eljárás eredményét".

A dokumentum szerint "a bíráló bizottság a beérkezett koncessziós pályázatok elbírálását a dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedéséről szóló koncessziós pályázati kiírás szempontrendszerének megfelelően végezte". A közlemény hangsúlyozza, hogy a több pályázatot benyújtó pályázók a törvény rendelkezéseinek megfelelően legfeljebb öt koncessziós jogosultságot nyerhettek el, amennyiben az ő pályázatuk felelt meg leginkább a kiírásban foglalt elvárásoknak. "Az értékelés alapjául szolgáló szempontrendszert a pályázati kiírás részletesen tartalmazta" - zárul a közlemény.

A nemzeti dohányboltok üzemeltetésére kiírt pályázatok eredményét a héten hozták nyilvánosságra. Mint azt az [origo] megírta, milliárdos nagyvállalkozók, CBA-vezetők, ismert vidéki vállalkozók is nyertek, van olyan település, ahol - a névsor tanúsága szerint - az összes üzlet kétharmada egy család kezébe került, Rogán Antal szomszédja is a befutók között van, de felbukkant egy ismert fogathajtó és az egyik legismertebb vietnami-magyar vállalkozó is.