Eltűnik a közszolgák zsiráfnyaka

munkahelyi torna
Vágólapra másolva!
Munkahelyi gimnasztikagyakorlatokat és stresszmérséklő étrendet is bemutat a honlapján a Magyar Kormánytisztviselői Kar. A szervezet azt szeretné, ha a közszolgálati dolgozók az irodában is mozognának. Az [origo] munkatársai is végigcsinálták a kormánytisztviselőknek ajánlott gyakorlatokat.
Vágólapra másolva!

Húzzuk fel mindkét vállunkat, úgy hogy még a "zsiráfnyak" is eltűnjön - ez csak az egyik tanács, amelyet a Magyar Kormánytisztviselői Kar ad a közszolgálati dolgozóknak. A 2012 júliusában megalakult, kormánytisztviselőket tömörítő szervezet honlapján nemcsak a kar képzéseiről közöl információkat, hanem a kormánytisztviselők egészségesebb mindennapjaihoz is igyekszik tanácsot adni.

A honlapon például képekkel illusztrálva bemutatják a munkahelyi testedzés lehetőségeit. "Több órát ülünk a számítógép előtt, hosszú az értekezlet, szakítsuk meg kis testmozgással, végezzünk együtt pár gimnasztikagyakorlatot" - írja a honlap, amely tíz pontban mutatja be, milyen gyakorlatokkal lehet testedzést végezni az irodában (a munkahelyi testedzés lépéseit nézze meg a videónkon). A tizedik pont szerint utolsó gyakorlatként "jobb karunkkal megveregetjük a bal vállunkat dicséretként, hiszen jól végeztük a gyakorlatokat".

//videa.hu/player?v=qyYeI776R799qSVG

Az [origo] munkatársai is végigcsinálták a kormánytisztviselőknek ajánlott gyakorlatokat

A gimnasztikai gyakorlatok mellett egy úgynevezett "antistressz étrendet is közölnek". Mivel a kormánytisztviselői kar nem szeretné, ha kimerült emberek dolgoznának a közszolgálatban, egy nyolchetes programot is kínál a honlap. Ebben közlik az étkezés tízparancsolatát (Mindennap reggelizzen!, Lassan egyen!, Étkezés után sétáljon!), illetve recepteket is olvashatunk, például a stressz elleni turmixét.