Keresik a gyereküket éheztető szülők segítőit

Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint az agárdi szülők alternatív életmódot folytattak, amihez mások asszisztáltak. Vizsgálják, milyen internetes oldalakat látogattak, kikkel beszéltek, és volt-e valaki, aki útmutatást adott nekik a gyermekük éheztetésével kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Könyveket, számítógépeket, kamerafelvételeket, dokumentumokat foglaltak le a gyermeküket halálra éheztető szülők házából a rendőrök - írja a hétfői Blikk. A lap szerint arra keresnek választ a számítógép memóriájának kiértékelésével, hogy kikkel tartotta a kapcsolatot a két gyanúsított szülő, milyen internetes oldalakat nézegettek, volt-e valaki, aki útmutatást adott nekik a gyermekük éheztetésével kapcsolatban. Ellenőrzik a híváslistáikat is, azt, hogy kikkel kommunikáltak rendszeresen.

A gyanú szerint ugyanis nem hanyagságról van szó F. Benjámin halálának ügyében. Sokkal valószínűbb, hogy a szülők, F. Balázs és a felesége, E. Ildikó Rebeka tudatosan éheztették a kicsit.

"A szülők teljesen elzárkóztak a külvilágtól, alternatív életmódot éltek, ami azt jelenti, hogy megtagadták a társadalom által elfogadott dolgokat, mint például a gyógyszereket és bizonyos élelmiszereket. Ehhez azonban a velük egy háztartásban élőknek asszisztálniuk kellett" - mondta a Blikknek egy meg nem nevezett rendőrségi forrás, aki szerint vizsgálják a szülők beszámíthatóságát is.

Mint megírtuk, egy héttel ezelőtt az agárdi Hóvirág utcába riasztották a mentőket egy másfél éves kisfiúhoz, akit már nem tudtak megmenteni. A halál oka a keringés összeomlása volt, amit a fehérjehiányos állapot és kiszáradás okozott. Az első orvos szakértői vélemény szerint a másfél éves kisfiú krónikus alultápláltságban szenvedett, és gyakorlatilag éhen halt. Félévesen még hat kiló volt, a halálakor már csak négy és fél.