Bajnai Gordon a nyakába veszi az országot

Vágólapra másolva!
Május végéig tartó országjárásra indulnak az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség politikusai. Bajnai Gordon a következő hetekben tizenhárom városban tart fórumot. Az Együtt-PM így szeretné megszólítani a választókat, az MSZP-vel továbbra sem egyeztetne június előtt.
Vágólapra másolva!

Bajnai Gordon, a pártszövetség vezetője az "Együtt. Magyarországért." feliratú kampánybusz útra indításával kezdte el jelképesen az Együtt-PM öt hétig tartó országjárását.

A hétfőn kezdődő turnén az Együtt-PM választási szövetség húsz politikusa nyolcvan városban mintegy kétszáz programon vesz részt, fórumokat, kitelepüléseket tartanak. Bajnai Gordon volt kormányfő tizenhárom városba látogat el. A körút első állomása Dunaújváros, Sárbogárd, Szekszárd, Siklós, Szigetvár, Komló és Pécs lesz, az ellenzéki politikusok két kisbusszal járják majd az országot.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Együtt-PM-nél az az általános hangulat, hogy az utolsó pillanatban alapították meg a pártot, és "keményen rá kell erősíteniük", hogy megszólítsák a szavazókat. Bajnai Gordon most azt mondta, országjárásuk célja, hogy egyeztessék programjukat a választókkal, felhatalmazást kérjenek rá, hogy a nyáron már annak birtokában tárgyalhassanak leendő szövetségeseikkel. "A jó kormányzás programját mindenekelőtt a választókkal kell megbeszélni, nem elég, ha politikusok és szakértők állapodnak meg róla" - mondta Bajnai. Az Együtt-PM vezetője szerint nem az MSZP-től akarnak elvenni szavazókat, céljuk, hogy minél több ma még párt nélküli, de változást akaró bizonytalant győzzenek meg.

Az MSZP-vel továbbra sem tárgyalna június előtt

Bajnai múlt pénteken közölte, hogy az MSZP-vel közös programban és közös jelöltekben szeretne megállapodni. Szerinte júniusban kellene kezdeni a tárgyalásokat, hogy őszre megállapodjanak, Mesterházy Attila MSZP-elnök viszont már most hétfőn tárgyalóasztalhoz ült volna. Bajnai ezt korainak tartja, mert szerinte a következő hetekben még el kell dőlnie, hogy az MSZP kiket képvisel azok közül a szervezetek közül, amelyekkel január óta szakpolitikai egyeztetéseket folytatott.

Bajnai egy kérdésre válaszolva azt is mondta, hogy ma még nem az a kérdés, melyik párt vezesse az összefogást, hanem az, hogyan lehet olyan szövetséget létrehozni, amely véget vet "az Orbán-Simicska-korszaknak", ehhez pedig a mainál lényegesen több szavazóra van szükség a demokratikus ellenzéki oldalon.

Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke arról beszélt, hogy az emberek többsége szerint rossz irányba mennek a dolgok az országban, de az így vélekedők sokféle elvárással rendelkeznek, ezért olyan szövetséget kell kötni, amely egy táborban egyesíti őket.