Egymillió aláírásnál tart a Fidesz

Vágólapra másolva!
A Fidesz a rezsicsökkentés megvédéséért 1 millió 50 ezer aláírást gyűjtött eddig - közölte Hoppál Péter, a kormánypárt szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. A gyűjtés július 1-jéig folytatódik.
Vágólapra másolva!

"1 millió 50 ezer ember mondta azt az elmúlt négy hétben Magyarországon, hogy meg kell védenünk a rezsicsökkentést" - mondta a Fidesz szóvivője a párt V. kerületi, Szabadság téri aláírásgyűjtő standjánál.

Hoppál Péter közölte: az elmúlt hetekben nemcsak a szolgáltatók támadták meg a rezsicsökkentés politikáját, hanem "a baloldal is színt vallott, hiszen Bajnai Gordon bejelentette, ha hatalomra kerülnének, akkor eltörölnék a rezsicsökkentést".

Az Együtt 2014-PM választói szövetség politikusai azért nem írták alá az íveket, mert közleményük szerint az aláírásgyűjtés valójában politikai adatgyűjtés. Ráadásul az Együtt-PM szerint "a rezsicsökkentés nem létezik, és nincs is kitől megvédeni", és Orbán Viktornak kétharmada van az Országgyűlésben, csak az ő döntésén múlik például az is, hogy az állami kézben lévő Magyar Villamos Művek mintegy 30 százakos "politikai felárral" adja az áramot a magyar családoknak és vállalkozásoknak - írták a közleményben.

Hoppál közölte azt is, hogy aláírásgyűjtésük folytatódik. Azt mondta, március 20. körül, vagyis az akció indulásakor az volt a céljuk, hogy tíz hétig dolgoznak majd a párt aktivistái. Ebből eddig négy hét telt el, és bíznak abban, hogy a következő időszakban is ugyanilyen intenzitással gyűlnek majd az aláírások.

A rezsicsökkentés július 1-jével folytatódik, és "nagyon szeretnénk, ha innen még tovább lehetne lépni" - mondta Hoppál Péter.