Láttam már a próbafülkét, engem akkor nem raboltak el

Vágólapra másolva!
Lenyírt hajú vagy elkábított nőkről és titokzatos kínai próbafülkékről beszélnek az emberek Szolnok környékén. A térségben az elmúlt hónapokban több embernek is nyoma veszett, a helyiek szerint szervkereskedők rabolhatták el őket. A rendőrség ugyan többször is cáfolta már a híreszteléseket, és a helyiek is azt mondják, hogy a fele sem igaz az egésznek, a kínai boltokban mégis találtunk olyan vásárlót, aki fél egyedül bemenni egy próbafülkébe.
Vágólapra másolva!

Bízom benne, hogy meg tudjuk nyugtatni a várost, mert most már országos viszonylatban is rosszabbnál rosszabb, légből kapott hírek jelennek meg Szolnokról - mondta Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere egy hétfői sajtótájékoztatón, amelyet a város rendőrkapitányával közösen tartott. A sajtótájékoztatót a városban és a környéken terjedő pletykák miatt hívták össze, amelyek arról szólnak, hogy szervkereskedők rabolják el az embereket kínai boltok próbafülkéiből.

Az elmúlt hónapokban több embernek is nyoma veszett Szolnokon és a környékén. A Szoljon.hu-nak a rendőrség szóvivője azt mondta, október óta 41 felnőtt korú személy eltűnéséről érkezett bejelentés. Ezeknek az embereknek a többsége már megkerült, volt azonban, akinek csak a holttestét halászták ki a Tiszából, és van olyan is, akit még mindig keresnek.

Győri Pálnak, a besenyszögi kántornak tavaly decemberben veszett nyoma, a karácsonyi vásárba menet látták utoljára, azóta is keresik. Az eltűnése megmozgatta a besenyszögiek fantáziáját. "Hallani, hogy szervkereskedők bolyonganak Magyarországon" - mondta egy idős férfi, egy helyi asszony szerint azonban "mindig előkerül ez, ha eltűnik valaki". Egy szolnoki fiú február elején tűnt el, miután hazaindult egy házibuliból. A holttestét a napokban találta meg a rendőrség. A besenyszögi nő szerint a fiú anyja is azt mondta, hogy szervkereskedők állhatnak az eltűnés mögött, pedig a rendőrség kizárta az idegenkezűséget.

A rendőrkapitány szerint a kínai boltra vonatkozó híresztelés már évekkel ezelőtt lábra kapott, de eddig nem találkoztak olyan bizonyítékkal, ami ezt alátámasztotta volna. A kínai boltok vevői közül azonban többen is azt mondták, félnek egyedül kínaiba járni, és lehet alapja a szervkereskedőkről szóló pletykának. A rejtélyes eltűnések nyomába eredtünk, és bekukkantottunk egy szolnoki próbafülkébe is.

//videa.hu/player?v=CDmd5z5KXk0OB1PA