Vágólapra másolva!
Meghalt egy munkás pénteken hajnalban Dunaújvárosban, az egyik Vasmű úti gyárban, amikor nagy mennyiségű fémhulladék esett rá.
Vágólapra másolva!

Az ISD Dunaferr Zrt. közleménye szerint az ércelőkészítő és darabosító üzemben pénteken hajnalban tragikus kimenetelű munkabaleset történt. A balesetben egy ember - a vállalat kölcsönzött munkaerőként foglalkoztatott dolgozója - a helyszínen elhunyt.

Szabó-Bisztricz Anett katasztrófavédelmi szóvivő pénteken kora délelőtt elmondta, hogy egy munkásra nagy mennyiségű fémhulladék esett. A balesethez a létesítményi tűzoltókat riasztották, ők segítettek az elhunyt férfi kiemelésében. Hozzátette, hogy a munkabaleset nem veszélyes üzemben és nem veszélyes anyag környezetében történt.

Jankó Zoltán, a Fejér Megyei Kormányhivatal munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szervének igazgatója az MTI érdeklődésére megerősítette a baleset tényét. Elmondta, hogy a baleset pénteken hajnali fél egykor történt, és a rendőrség bevonásával, közigazgatási eljárás keretében vizsgálják a körülményeit.