Csak anyatejet kapott a halálra éheztetett baba

Vágólapra másolva!
Ha sírt, a szülei homeopátiás szerekkel próbálták meg elhallgattatni a kisfiút, aki halála előtt mindössze négy és fél kilogramm volt. A Blikk úgy tudja, a gyerek csak anyatejet kapott.
Vágólapra másolva!

A Blikk úgy tudja, az édesanyja csak anyatejjel volt hajlandó táplálni azt a kisfiút, aki több hónapnyi éhezés után, tizennyolc hónapos korában belehalt a szenvedésbe Agárdon. A lap azt írja, hogy a gyerek súlya mindössze négy és fél kilogramm volt halála előtt. Hivatalosan négy hónapos korában mérték meg utoljára, akkor még több mint hatkilós volt.

Az anyatejből egy idő után egyre kevesebb jutott a gyereknek. A Blikk szerint ezután ezután legfeljebb úgynevezett homeopátiás gyógyszereket kapott, de ezeket is csak azért, hogy ne sírjon a gyötrő éhezéstől.

A gyermekorvos szakértő a lapnak azt mondta, a szülőknek azonnal orvoshoz kellett volna fordulniuk, amint a kicsi vesztett a súlyából, mert ez ebben a korban kimondottan veszélyes. Egy baba hat hónapos korára megduplázza, egyéves korára megháromszorozza a születéskori súlyát - magyarázta dr. Szabó Erzsébet gyermekorvos. - Mivel az információk szerint ez a kisgyermek hat hónaposan még hat kilogrammot nyomott, ami egy átlagos születési súly duplája, valószínű, hogy ekkor még jól fejlődött. Ekkor még anyatejet kapott, sőt elképzelhető, hogy a természetes táplálás jegyében egész életében nem jutott más táplálékhoz, mint anyatejhez. Ez azonban hat hónapos kor után nem elegendő, egy másfél éves gyermeknek pedig a minimális tápanyagszükségleteit sem fedezi, és a gyermek éhen halhat.

Helyszíni riportunkat Agárdról itt olvashatja.