Németh Lászlóné arra kéri a Molt, ne támogassa Bajnai Gordont

Vágólapra másolva!
Azt kéri Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a Moltól, hogy hagyjon fel azzal a támogatási politikával, amely keretében a Haza és Haladás Alapítványnak is adtak pénzt 2011-2012-ben. Az alapítvány Bajnai Gordon nevéhez köthető.
Vágólapra másolva!

Tájékoztatást kér a Mol támogatási politikájáról Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, miután kiderült, hogy az olajipari vállalat támogatta a Bajnai Gordon volt kormányfőhöz köthető Haza és Haladás Alapítványt.

A miniszter a Hír TV pénteki műsorában arról beszélt, hogy az állam meghatározó, de kisebbségi részvénycsomag tulajdonosa a Molban, és semmilyen módon nem szól bele a társaság üzletvitelébe, így támogatási politikájába sem.

Ugyanakkor nem tartja helyesnek, hogy egy részben állami tulajdonban álló vállalat bármilyen politikai formációnak anyagi támogatást nyújtson. Németh Lászlóné a televíziónak elmondta, hogy több kérdésre is választ vár az olajvállalat vezetésétől, és az eddigi gyakorlat befejezését kéri majd tőlük.

A Haza és Haladás Alapítvány nyilvánosságra hozta, milyen cégek és magánszemélyek adtak 1 millió forintnál magasabb összegű támogatást. A támogatók közt volt az OTP és a Mol is.