Vonulni fognak a nemzeti motorosok

Vágólapra másolva!
Mégis vonulni fognak a vasárnapi Élet menetével egy időben a Nemzeti Érzelmű Motorosok. A csoport a Dohány utcai zsinagógát nem érintő új útvonalat jelentett be.
Vágólapra másolva!

A csoport a betiltott "Adj gázt!" rendezvénytől eltérő útvonallal és névvel jelentett be rendezvényt - adta hírül a Nol.hu. A lap információi szerint a rendőrség biztosítani fogja a nemzeti motorosok tavaszi évadnyitó rendezvényként meghirdetett felvonulását.

A motorosok eredeti útvonala elhaladt volna a Dohány utcai zsinagóga mellett. A felvonulás egy napra esett volna az Élet menete nevű rendezvénnyel, amely a holokauszt áldozataira való emlékezésről szól. A hír nagy felháborodást keltett, amelynek hatására Orbán Viktor miniszterelnök utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy akadályozza meg az Élet menetén felvonulók emberi méltóságát sértő motorosrendezvényt.

A motorosok vezetője, Jeszenszky Sándor a bíróságon támadta meg a tiltó határozatot, ám a bíróság elutasította fellebbezését. Az új útvonalon és névvel bejelentett rendezvény erre a tiltásra válasz. A tavaszi évadnyitó útvonala nem érinti a Dohány utcai zsinagógát.