Felmentették a kókai gyilkosság gyanúsítottját

Vágólapra másolva!
Elégtelennek találta a bíróság a bizonyítékokat, így a beismerő vallomás ellenére is felmentette a kókai gyilkosság gyanúsítottját. Az ügyész fellebbez.
Vágólapra másolva!

Felmentette az aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés vádja alól a Budapest Környéki Törvényszék csütörtöki, elsőfokú ítéletével T. Mátyást, akit egy idős kókai asszony megölése miatt állítottak bíróság elé.

A 2011 márciusától előzetes letartóztatásban lévő férfit bizonyítottság hiányában mentette fel a bíróság. Az eljárás több mint kétmillió forintos bűnügyi költségét az államnak kell viselnie. A szóvivő elmondta, hogy T. Mátyás bilincsek nélkül, szabad emberként hallgathatta végig az ítélet indoklását.

A vádirat szerint a 32 éves férfi 2010. november 12-én Kókán késő este bement a 79 éves nő házába, majd szexuális indítékkal közeledett hozzá, emiatt dulakodtak. A vádlott több alkalommal megütötte az asszonyt. Családtagjai csak másnap délelőtt találtak rá a nőre, akihez rögtön mentőt hívtak. Az orvosok életmentő műtétet hajtottak végre rajta, és később több egészségügyi intézményben is kezelték, ennek ellenére 2011. február 12-én meghalt.

A bíróság álláspontja szerint a sértett halála koponyatörés, agyzúzódás és a további súlyos sérülések szövődményeinek együttes hatásaként következett be. A vádirat szerint az áldozat a bántalmazás utóhatásaiba halt bele.

A bíróság szerint azonban, a vádlott beismerése kevés a bűnösség bizonyításához. A további nyomok csak arra elegendők, hogy bizonyítsák, az elkövető T. Mátyás is lehetett. A bíróság végül felmentette T. Mátyást. A bíróság szerint az elkövetés pontos ideje, helye és tettese ismeretlen. A határozat ellen az ügyész fellebbezett, ezért a per másodfokon folytatódik - közölte a törvényszék szóvivője.