A kormány nem engedélyezi a Hitler-túrát

Vágólapra másolva!
Egy szombati túrán emlékezne Adolf Hitlerre a Pax Hungarica Mozgalom, de a Belügyminisztérium (BM) minden eszközzel fellép ellene.
Vágólapra másolva!

"A Belügyminisztérium - ahogy azt számos alkalommal bizonyította - határozottan és következetesen elítéli az antiszemitizmus és a rasszizmus valamennyi megnyilvánulását" - közölte a tárca. A minisztérium szerint valamennyi rendelkezésére álló eszközzel fellépnek a Pax Hungarica Mozgalom által Adolf Hitler emlékére szombatra meghirdetett túra szervezőivel és résztvevőivel szemben.

A nácizmus ideológiájával, a fasizmussal, az antiszemita fajelmélettel, a népirtással, a kínzással és a zsidóság megsemmisítésére való törekvéssel azonosítható Adolf Hitlerre történő emlékezés joggal sérti a holokauszt áldozatai hozzátartozóinak, túlélőinek emberi méltósághoz fűződő alkotmányos alapjogát - írta a tárca.

"Minden olyan megnyilvánulást, amely ennek az alapjognak a sérelmével, csorbításával jár, a Belügyminisztérium - ahogy minden jóérzésű ember - megengedhetetlennek, a demokrácia lényegéhez tartozó közrend és köznyugalom jelentős mértékű támadásának tekint."