Még gyűrik a hallgatói szerződést Brüsszelben

Vágólapra másolva!
Az a kérdés, hogy megfelelően célzottan és arányosan kezeli-e a hallgatói szerződés a felmerült munkaerőpiaci problémát - mondta Andor László uniós biztos a Világgazdaságnak.
Vágólapra másolva!

A hallgatói szerződés ügyében bejelentett legújabb változásokat is megvizsgálja az Európai Bizottság, mielőtt dönt arról, hogy kötelezettségszegési eljárást indítson-e Magyarország ellen ez ügyben - erről Andor László foglalkoztatásért felelős EU-biztos beszélt a Világgazdaságnak adott interjújában.

A lap szerdai számában megjelent interjúban Andor László úgy fogalmazott: látni lehet azt, hogy van egyfajta törekvés a kormányzat részéről, hogy igazodjon a Bizottság elvárásaihoz, vagy azok legalább egy részéhez. (A hallgatói szerződés szövege kedden került nyilvánosságra.)

Hozzátette: két fontos észrevétel volt a bizottsági álláspontban: a célzottság, illetve az arányosság kérdése, vagyis meg kell állapítani azt, hogy mi a konkrét munkaerőpiaci probléma, amelyre válaszul a szabad munkavállalás korlátozásával akar élni a kormány, illetve hogy a korlátozás arányban legyen a probléma nagyságával.