A hasát ütötték a rendőrök az izsáki férfinak

Vágólapra másolva!
Hivatalosan nem létezett az a lopási ügy, amely miatt halálra verték Bara Józsefet a rendőrök Izsákon - írja a Népszabadság. A lap szerint a romániai magyar férfi halálát belső vérzés okozta.
Vágólapra másolva!

Nem hivatalos eljárásban cselekedett az a két rendőr, akinél vallatás közben meghalt egy 47 éves román férfi az izsáki rendőrőrsön - írta szerdai számában a Népszabadság. A lap pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint a férfi kihallgatásáról nem készült szabályos jegyzőkönyv, mert a lopási ügyet, amelyet egy tavaly augusztusi feljelentés alapján indítottak és amely miatt a férfit előállították, tavaly októberben lezárták. A Népszabadság szerint a lopás miatti eljárást két nappal ezelőtt indították újra. A rendőrség közlése szerint a lopási ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja.

A napilap arról is ír, hogy a hátrabilincselt kezű férfi halálát a hasfalát ért ütésekből származó belső vérzés okozta, ugyanakkor hozzátették, hogy az ügyészség nem közölte a halál pontos okát.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a rendőrségen jelentkezett egy tanú, aki szerint Bara Józsefet a halálát megelőző napokban egy összeszólalkozás során összeverték. Ezt a rendőrök védelmét ellátó ügyvédek is megerősítették. Ugyanakkor az elhunyt férfi élettársa azt mondja, hogy Bara senkivel nem verekedett, a testén semmiféle sérülés nem volt, a hétvégét együtt töltötték. A Népszabadságnak a nő elmondta, hogy a halála napján a főnöke vitte őket szinte az otthonukig autóval, Bara Józsefen mindössze egy rövid ujjú póló volt, így láthatók lettek volna az állítólagos verésből származó sérülései.

Bara József holttestét kedden adták ki a hozzátartozóknak, a férfi temetése szerdán lesz Szatmárnémetiben.

A cukorbetegség is közrejátszhatott Bara halálában

A keddi Blikk szerint a verés és a cukorbetegség együtt okozta Bara József halálát. A boncolási eredmény szerint a férfi a leesett vércukra és némi alkohol hatására olyan agresszívvá vált, hogy a gyanú szerint a halálát okozó két rendőr még megbilincselten is csak nagy nehezen tudta megfékezni őt - írja a Blikk.

Hivatalosan senki sem kommentálta a Blikk azon értesülését, hogy a boncolás során nem tudták megállapítani a szándékosságot, azaz azt, hogy agyonverték volna Bara Józsefet.