Orbán is külföldre menne, ha fiatal lenne

Vágólapra másolva!
Orbán fiatalon mindig jól érezte magát, ahol van, de mindig tudta, hogy van egy hely, ahol még jobb az élet, ezért azt tanácsolja mindenkinek, aki ilyen, hogy menjen. A miniszterelnök a piaristáknál tartott rendhagyó osztályfőnöki órát, ahol beszélt az elmúlt hónapok tüntetéseiről, a pályaelhagyó pedagógusokról, és arról, hogy ő minden nap önvizsgálatot tart.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor Facebook oldalára újabb videót tettek ki, amelyen a miniszterelnök a Piarista Gimnázium vendégeként rendhagyó osztályfőnöki órát tart. A mininszterelnök a diákok által feltett kérdésekre válaszolt.

Egy diák a pályaelhagyó tanárokról kérdezte Orbánt, aki azt válaszolta, hogy semmi baj nincs azzal, ha valaki mást dolgozik, mint amilyen szakon végzett, de szerinte ez az arány sok, ami jelenleg van. A fiatalok külföldre vándorlásáról a miniszterelnök azt mondta, hogy saját fiatal korában mindig azt érezte, hogy jó az ahol van az ember, de mindig van egy annál jobb hely, mint ahol éppen van. Ezért Orbán szerint, akiben ilyen érzés van, "annak menni kell", azonban "az élet egy idő után megáll", és felelőssége lesz az embernek a munkája és a családja miatt.

"Tüntetni jó" - reagálta a miniszterelnök egy diák kérdésére, amely vélhetően az elmúlt hónapok diáktüntetéseiről szólt. Orbán elmondta, hogy a tüntetők sokszor maguk sem tudták, mi ellen tüntettek, és a kormány nem is azt állította, ami ellen tüntettek, mégis, a kormányfő azt gondolta, hogy egy ilyen lendületben levő tömeg "elleni csata nem megnyerhető".

A miniszterelnök arról is beszélt a diákok előtt, hogy ő minden nap azt keresi, hogy milyen jó dolog történt aznap vele, majd a nap végén számba veszi mit tett, és "a legtöbb esetben a jó meghaladja a rosszat".