Agresszív teknős bujkált a győri csatornában

Tízkilós aligátorteknős élt a győri csatornában
Vágólapra másolva!
Egy közel tízkilós aligátorteknőst emeltek ki hétfőn az adyvárosi tó csatornájából Győrben. Az aligátorteknős rendkívül veszélyes állat, akár az ember ujját is leharaphatja.
Vágólapra másolva!

Nem mindennapi élményben volt részük hétfőn az adyvárosi tónál csatornát tisztító szakembereknek: egy közel félméteres, tízkilós aligátorteknőssel találták szembe magukat - írja a Kisalföld.hu kedden.

A Pannon-Víz Zrt. egyik munkásának beszámolója szerint a csatornát tisztító búvár a tisztítás közben vette észre, hogy valami hozzáért a lábához, először azt hitte, hogy csak egy csatornafedél, de aztán rájött, hogy valószínűleg egy teknősbéka az. A búvár végül a rendkívül veszélyes állatot a teknőjénél megfogva emelte ki a vízből.

A csatornából került elő a veszélyes teknős Forrás: Kisalfold.hu/Mészáros Mátyás

A mintegy egy méter átmérőjű csatornavezetékből kiemelt aligátorteknős hím, 40-50 centiméter hosszú, közel tíz kiló. Ez a fajta teknős veszélyes, minden mozgó dologra rátámad. Az állkapcsán lévő, csonterősségű szarulemezzel akár az ember ujját is leharaphatja, és éles karmaival is komoly sérülést tud okozni. Tartása épp ezért engedélyköteles.

Az agresszív állat könnyen leharaphatja egy ember ujját Forrás: Kisalfold.hu/Mészáros Mátyás