Bánki Erik nem adja fel brüsszeli helyét

Vágólapra másolva!
Marad európai parlamenti képviselő, de Budapestről fog kijárni Brüsszelbe Bánki Erik fideszes honatya, aki idehaza a 2014-es parlamenti választási felkészülésben is részt vesz.
Vágólapra másolva!

Megtartja európai parlamenti képviselői mandátumát Bánki Erik (Fidesz), aki nyártól Budapestről fog ingázni Brüsszelbe a bizottsági és parlamenti ülésekre. A Mohácsi Újság vasárnap írt arról, hogy nem tölti ki mandátumát Brüsszelben a tavaly óta ott dolgozó, 2010-ben a Fidesz baranyai listáján országgyűlési képviselőnek választott regionális politikai igazgató, Bánki Erik.

A politikus az internetes lapnak adott interjújára utalva hétfőn az MTI-nek jelezte, hogy teljes a félreértés, nem fordult meg a fejében, hogy visszaadja mandátumát. Mint ismertette, már akkor azt a döntést hozta családjával, hogy egy év után hazaköltözik Brüsszelből, amikor tavaly átvette Áder János helyét az Európai Parlamentben, amikor a politikus köztársasági elnök lett.

"Miután már az elején tudtuk, hogy 2013 ősze a választásokra való felkészülésről, a kampányról szól, úgy állapodtunk meg, hogy egy év után nyáron hazaköltözünk, és utána Budapestről fogok kijárni Brüsszelbe" - fogalmazott Bánki Erik, hozzátéve, a portálnak is erről nyilatkozott, de arról nem volt szó, hogy a hazaköltözéssel a mandátumát is visszaadná.