Világháborús gránátokat találtak Budapesten

Vágólapra másolva!
Egy gránátot a helyszínen megsemmisítettek, egyet elszállítottak a tűzszerészek a szombaton megtalált világháborús robbanóeszközök közül. A harmadikról kiderült, hogy vaklárma volt.
Vágólapra másolva!

Elszállították a tűzszerészek azt világháborús robbanóeszközt, amelyet földmunka közben találtak a főváros XXII. kerületében, a Bérkocsi utcában szombat délután - közölte a honvédség tűzszerészeinek kommunikációs tisztje. Az 57 milliméteres szovjet gyártmányú páncéltörő gránát szállítható állapotban volt, ezért a tűzszerész járőrök biztonsági gépkocsijukkal a központi gyűjtőbe szállították.

A Hómező utcában árokásási munka közben talált tárgyról kiderült, hogy az mégsem robbanóeszköz, így a terület zárását a rendőrség feloldotta. Korábban úgy lehetett tudni, hogy a XXII. kerület két utcájában is világháborús robbanóeszköz került elő.

Néhány órával korábban a XI. kerületi Nevegy utca 20. szám alatti építkezési területen egy 82 milliméteres szovjet gyártmányú, kilőtt és sérült gyújtószerkezetű aknavető gránátot találtak, ezért a terület rendőrségi kiürítését követően a tűzszerészek a robbanótestet a helyszínen megsemmisítették.