Júniusig előzetesben marad a hummeres gázoló

Vágólapra másolva!
A bíróság a végzés indoklásánál az elkövetett bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára hivatkozott, valamint arra, hogy tartani lehet az osztrák férfi szökésétől és elrejtőzésétől.
Vágólapra másolva!

Meghosszabbította a Szegedi Törvényszék az előzetes letartóztatását annak a 34 esztendős osztrák férfinak, aki a gyanú szerint a Hummerjével szándékosan elgázolt egy rendőrt tavaly október 11-én Apátfalván.

A bíróság döntése alapján a gyanúsított legfeljebb június 22-éig előzetes letartóztatásban marad. Az osztrák férfi ellen hivatalos személy ellen elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A férfi korábban 28 alkalommal került összetűzésbe a törvénnyel, például hivatalos személy elleni erőszak és fegyveres rablás miatt.

A végzés indokolása szerint az elkövetett bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára - a férfira akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság -, valamint arra tekintettel, hogy az osztrák állampolgárságú gyanúsítottnak magyarországi kötődése nincs, alaposan tartani lehet attól, hogy megszökik vagy elrejtőzik.

Fazekas Géza ügyészségi szóvivő szerdán közölte, a Központi Nyomozó Főügyészség szegedi regionális osztálya iratismertetéssel befejezte a nyomozást a gyanúsítottal szemben. Hozzátette, hogy az eljárás az úgynevezett vádelőkészítő szakaszba fordult, amely során az ügyészségnek harminc napja van a vádemelésre.