Fegyelmi vizsgálat ifjabb Hegedűs Lóránt ellen

Vágólapra másolva!
Bölcskei Gusztáv ostobának és elfogadhatatlan magatartásnak nevezte, hogy a lelkipásztor a Zsidó Világszövetség magyarországi ülésének idejére anticionista tüntetést szervezett.
Vágólapra másolva!

Fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett ifjabb Hegedűs Lóránt ellen az illetékes egyházmegyénél a 27 egyházmegye espereseiből és gondnokaiból álló országos értekezlet - írja a Magyar Nemzet. A lapnak Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyházi Zsinat lelkészi elnöke ostoba, kártékony és elfogadhatatlan magatartásnak nevezte, hogy a budapesti Szabadság téri lelkipásztor a Zsidó Világszövetség magyarországi ülésének idejére anticionista tüntetést szervezett.

Bölcskei Gusztáv hangsúlyozta, elfogadhatatlan, hogy ifjabb Hegedűs Lóránt az egyház sokszor kifejezésre juttatott egyértelmű álláspontjával ellentétes tetteivel és szavaival újra és újra magyarázkodásra kényszerítse a református egyházat.

Az elnök jelezte, hogy az országos értekezlet nyilatkozatban ítélte el a történteket, és fegyelmi vizsgálat megindítására kérte az illetékes egyházmegyét. A lehetséges szankciók a megintéstől a lelkészi hivatástól való eltiltásig, vagyis a palástvesztésig terjedhetnek - derül ki a cikkből.

Hegedűs Lóránt felhívását, amelyben tudatja, hogy "antibolsevista és anticionista népgyűlésre hívom minden keresztény magyar testvéremet", az egyik külföldről működtetett, náci-nyilas szellemiségű portál tette közzé. A református lelkész egyebek mellett felszólítja a zsidóság képviselőit, hogy "mindennemű közösséget szakítsanak meg" az általa faji megkülönböztetéssel és népirtással vádolt "cionista állam hivatalos képviselőivel".