Darabolós gyilkosságra készült egy veszprémi csoport

Vágólapra másolva!
Darabolós gyilkosságra készült három veszprémi férfi, a terrorelhárítók és a rendőrök egy perccel a gyilkosság előtt ütöttek rajtuk. A bérgyilkosság megrendelője sajtóértesülések szerint egy veszprémi ügyvéd, volt fideszes önkormányzati képviselő.
Vágólapra másolva!

Kommandósakcióban fogott el kedden a Terrorelhárítási Központ (TEK) egy kettős gyilkosságra készülő háromfős csoportot a Veszprém megyei Balatonfűzfőn - közölte honlapján a rendőrség. A rendőrség szerint összehangolt akció keretében hiúsították meg a gyilkosságot, az akcióban a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói és a Terrorelhárítási Központ munkatársai vettek részt.

Az akció április 9-én 16 óra 15 perckor történt, a rendőrök elfogták azt a balatonalmádi férfit, akit H. Tamás egy korábbi üzleti partnerének megölésével bízott meg. H. Tamás tervet dolgozott ki haragosa megölésére és vagyonának megszerzésére, amely végrehajtásához ismerősén, Sz. Attilán keresztül bérgyilkost fogadott - áll a közleményben.

Miután mindent kiterveltek, április 9-én a gyilkossággal megbízott M. Béla a Balatonfűzfő, Balaton körúti ingatlan területén elrejtőzve várta az üzleti indokkal odacsalt sértettet, H. Tamás pedig a közelben várakozott. Ekkor lépett közbe a rendőrség, és megakadályozta a gyilkosságot.

A TEK felvétele az elfogásról

A 42 éves H. Tamást, a 46 éves Sz. Attilát és a 39 éves M. Bélát elfogták, majd előállításukat követően mindhármukat őrizetbe vették. Emberölés előkészületének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ellenük a rendőrség, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte őket. A rendőröket állampolgári bejelentés vezette a gyanúsítottak nyomára.

A rendőrség a gyilkosság szándékát bizonyító tárgyakat is lefoglalt, így például kesztyűket, maszkot, ragasztószalagot, kloroformot. A balatonfűzfői ingatlan tulajdonosát tanúként hallgatták ki. Több helyszínen szemlét, valamint házkutatást tartottak, a lefoglalt tárgyakat, eszközöket vizsgálják.

Az ügyről a rendőrök az elmondottakon túl a nyomozás érdekeire, valamint arra hivatkozva, hogy a bűncselekmény előkészületi szakaszban maradt, egyelőre nem közöltek további részleteket, így arról sem beszéltek, hogy a gyanúsítottak mit mondtak a vallomásukban.

A bérgyilkosság megrendelője a Veol.hu Veszprém megyei lap szerint H. Tamás ismert veszprémi ügyvéd, volt fideszes önkormányzati képviselő, aki két társával őrizetbe került. Kerestük az ügyvédi irodát, ahol azonban senki sem válaszolt a hívásunkra. A lap szerint a gyanúsítottakat előzetes letartóztatásba helyezték.