Vágólapra másolva!
Nem ismétlődhetnek meg az Izsákon történtek, de a helyén maradhat Papp Károly országos rendőrfőkapitány, akit Pintér Sándor belügyminiszter a bizalmáról biztosított.
Vágólapra másolva!

Belügyminiszter nem meneszti az országos rendőrfőkapitányt - derül ki abból a közleményből, amelyet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata közölt a police.hu oldalon csütörtökön. A megalapozott gyanú szerint az izsáki rendőrőrs két rendőrjárőre egy kisebb súlyú bűncselekmény, lopás gyanúja miatt előállította a 47 éves, román állampolgárságú férfit, akit a nyomozás jelenlegi adatai szerint olyan súlyosan bántalmaztak, hogy rövid időn belül meghalt. A sértett nem egyszeri, hanem folyamatos bántalmazás áldozata lett.

A police.hu szerint Pintér Sándor - akit folyamatosan tájékoztatott az eseményekről az országos főkapitány - tudomásul vette Papp Károly jelentését az izsáki haláleset ügyében megtett intézkedésekről, és bizalmáról biztosította az ORFK vezetőjét.

"Magyarország rendőrsége jogállami keretek között működik. Senki, így a közhatalmat gyakorló rendőr sem állhat a törvények felett" - olvasható a közleményben, mely szerint Papp Károly vezérőrnagy, aki 2013. február 4-étől látja el az országos rendőr-főkapitányi beosztást, beiktatásakor és azt követően számos alkalommal megfogalmazta ezt az elvárást, külön hangsúlyozta az emberi jogok tiszteletben tartását és betartását valamennyi rendőri intézkedés során.

A kommüniké kitér arra is: az országos rendőrfőkapitány tényfeltáró vizsgálatot folytat az ügyben, és "az Izsáki Rendőrőrsön történtek nem ismétlődhetnek meg".