Megcsúszott út zárhatja el Károlytárót

Vágólapra másolva!
Megcsúszott a Heves megyei településre vivő egyetlen út. Az úttest 60 centivel arrébb került az eső miatt, elképzelhető, hogy lezárják.
Vágólapra másolva!

Megközelíthetetlenné válhat egy településrész, a Gyöngyösoroszihoz tartozó Károlytáró, mert megcsúszott, így balesetveszélyessé vált az oda vezető egyetlen közút. A Heves Megyei Védelmi Bizottság terveket dolgozott ki az út kiváltására - közölte a bizottság elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Egerben.

Horváth László azt mondta: ha az út lezárására kényszerülnek, akkor elszigetelődhet Károlytáró 63 lakója, vészhelyzetben se a mentők, se a rendőrség, se a tűzoltók nem tudnak bejutni a falutól mintegy 8 kilométerre található területre, illetve élelmiszerbolt sem működik a településrészen.

Végső esetben biztosítják a megfelelő közlekedési eszközöket, akár a honvédség eszközeinek bevetésével is, illetve a legkésőbb jövő hétfőre elkészülhet a 100 méteres szakaszt kiváltó úgynevezett vendégút - tette hozzá.

A védelmi bizottsági elnök elmondta, hogy az intenzív csapadék hatására mintegy 60 centiméterrel csúszott, süllyedt meg az út, és a folyamat egyre gyorsul, vagyis bármikor szükségessé válhat a lezárás. Jelenleg fél pályán, súly-, időszaki és célforgalmi korlátozás mellett használható a szakasz, ám sokáig nem halogatható a forgalom kizárása - fűzte hozzá.