Egész életében agresszív volt a pécsi szatír

Vágólapra másolva!
A 23 éves Nyerges Zoltán - a gyanú szerint ő volt az, aki megtámadta Páva Zsolt pécsi polgármester húszéves lányát a múlt héten, annyira, hogy a lánynak eltört az orra és az arccsontja - kisgyerekkorától fogva nagyon agresszív volt - erről beszéltek a Blikknek a férfit ismerők, köztük korábbi szomszédai, vendéglátói. A gyanúsított ellen hatodik napja folyik hajtóvadászat, eddig nem találták meg.
Vágólapra másolva!

A Bama.hu megyei lap már korábban írt arról - egykori osztálytársak, tanárok és ismerősök - beszámolói alapján -, hogy a feltételezett elkövetővel, akit kétéves korában fogadtak örökbe, már a komlói általános iskolában sok volt a probléma. Erőszakos volt, verekedős, sokat lógott az órákról. Az osztálytársai féltek tőle, a tanárai nem bírtak vele. Sőt, a szülei sem nagyon, mivel később újra állami gondozásba adták. A nevelőotthonokban ugyanúgy viselkedett, mindenhol "előbb ütött, mint kérdezett".

Nyerges Zoltán 17 éves korában megerőszakolt egy 15 éves mánfai lányt, de nem ez volt az első nemi erőszak, amely miatt feljelentették. Az utóbbi eset miatt került öt évre börtönbe, a Blikk szerint a sorozatos dühkitöréseit a cellatársai bánták, csaknem harminc fegyelmi eljárás indult ellene. Amikor betöltötte a 18 éves kort, a pécsi börtön fiatalkorúaknak fenntartott részlegéből azonnal Baracskára szállították.

Az elmúlt időszakban egy hajléktalanszállón húzta meg magát, de onnan is kitették a sorozatos balhéi miatt. A menedékhely egyik munkatársa azt mondta a Blikknek, hogy ha valaki egy rossz szót szólt, Nyerges "azonnal ütött". Fel nem jelentették, de a szállóról kitiltották a konfliktusai miatt.

Páva Zsolt polgármester éppen azon a napon adott ki közleményt a lánya kis híján nemi erőszakkal végződött bántalmazásáról, amikor a Pécsi Törvényszék nem jogerősen tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a Bándy Kata pécsi rendőrségi pszichológussal erőszakoskodó P. Lászlót aljas indokból elkövetett emberölés és kifosztás miatt. Az ügy a Bándy-gyilkossághoz hasonlóan országos felháborodást keltett. A Baranya megyei rendőrség elfogatóparancsot adott ki Nyerges Zoltán ellen, a rendőrök razziákat tartottak, Komlón - ahol Nyerges felnőtt - házról házra jártak, a keresésbe a Terrorelhárító Központ (TEK) is beszállt. Itt olvashatja az ügyről készített helyszíni riportunkat, amelyben többek között Nyerges testvére is megszólal.