Orbán gimnáziumából jön Hoffmann Rózsa helyettese

Vágólapra másolva!
Sipos Imre lesz a közoktatási helyettes államtitkár, a Hír24 értesülését a minisztériumból informálisan megerősítették az [origo]-nak. Sipos Imre korábban a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium igazgatója volt - ebbe az iskolába járt Orbán Viktor is.
Vágólapra másolva!

Sipos Imre lesz az új közoktatási helyettes államtitkár - tudta meg a Hír24. Az eddigi helyettes államtitkár, a köznevelési törvény kidolgozásában jelentős részt vállaló Gloviczki Zoltán már októberben kérte a felmentését, amikor kiderült, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter megszorító csomagja miatt a 2013 szeptemberére ígért, jelentős béremeléssel járó pedagógus-életpályamodell bevezetése az ország gazdasági helyzete miatt 2014 januárjára tolódhat. Hoffmann Rózsa ekkor marasztalta Gloviczkit, és megállapodtak: tavaszig a helyén marad, amíg fontos feladatait lezárja. Hoffmann Rózsa helyettes államtitkára véglegesen április 15-ével távozik posztjáról.

A Hír24 szerint Hoffmann Rózsa kedden azt mondta, hogy már megvan Gloviczki utódja, de személyéről csak akkor kíván nyilatkozni, ha már a pecsét is rajta lesz a kinevezésén. Az [origo] megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát, de hivatalosan nem kívánták kommentálni a Hír24 értesülését. Miniszétériumi forrásból azonban informálisan megerősítettek lapunknak, hogy Sipos Imre lesz Gloviczki utódja. A most 47 éves Sipos Imre a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium - Orbán Viktor alma matere - exigazgatója, jelenleg a helyi tankerületet vezeti.

Sipos Imre 1989-ben, matematika-fizika szakos tanárként végzett Szegeden, egy évig dolgozott a Videoton szoftverlaborjában. 1990-től a Teleki Blanka Gimnáziumban tanított. "Érdekes volt belecsöppenni az osztályfőnökségbe, fiatal tanárként nagyon intenzíven éltem meg a kamasz diákjaim gondjait, bajait, sokukkal a mai napig is rendkívüli kapcsolatban vagyok. Aztán eltelt nyolc év, 1998-ban, a kollégák buzdítására megpályáztam az igazgatói posztot. Kétféle nézet van: az ember vagy vezetőnek születik, vagy azzá válik. Szerintem nem elég erre születni, vezetővé válni ugyancsak kemény és hosszú folyamat" - nyilatkozta decemberben a feol.hu-nak.