Életfogytiglant kapott a 30 éves férjgyilkos asszony

Vágólapra másolva!
A most harmincéves nő 2010-ben megpróbálta megmérgezni a férjét, majd összeszurkálta, végül leöntötte gázolajjal és felgyújtotta. A legkorábban 35 év múlva szabadulhat, az ítélet jogerős.
Vágólapra másolva!

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a berettyóújfalui asszonyt, aki 2010-ben brutálisan meggyilkolta a férjét. A nő előbb altatóval próbálta megmérgezni a férfit, majd egy késsel összeszurkálta, végül pedig gázolajjal lelocsolta, és felgyújtotta.

Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely
Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Az életfogytiglanra ítélt nő beszél a bíróság előtt a keddi tárgyaláson

A táblabíróság előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a most harmincesztendős nőt, aki legkorábban 35 év után szabadulhat feltételesen a fegyházbüntetésből. A büntetésébe beleszámít az előzetesben letöltött idő, így a nő 62 éves korában, vagyis 2045-ben szabadulhat.

Az asszony a gyilkosság előtt fejlesztőpedagógusként dolgozott, a férje pedig bírósági titkár volt a Berettyóújfalui Városi Bíróságon. 2005-ben házasodtak össze, 2008-tól azonban egyre nagyobb szabadságot biztosítottak egymásnak. Előbb a nő kezdett kapcsolatot egy másik férfival, majd a férj is új társat talált, akivel össze is akart költözni. Az asszony ezt nem akarta elfogadni, zsarolni kezdte a férjét, majd úgy döntött, hogy megöli.

Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely
Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A bíróság elsőfokú - a mostanival lényegében azonos - ítélete után a nő és ügyvédje fellebbezett, és felmentést kért. A másodfokú bíróság azonban úgy döntött, hogy az elsőfokú bíróság példásan vette számba a bizonyítékokat, és megalapozott ítéletet hozott, ezért érdemét tekintve helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.