Vágólapra másolva!
Leváltotta az Országos Mentőszolgálat vezetőjét Szócska Miklós egészségügyi államtitkár. A mentősöknek gyorsabbnak és mozgékonyabbnak kell lenniük, indokolta a váltást.
Vágólapra másolva!

Mostantól Burány Béla megbízott főigazgató áll az Országos Mentőszolgálat élén - jelentette be Szócska Miklós egészségügyi államtitkár. A mentőszolgálatnak hatékonynak, gyorsnak és mozgékonynak kell lennie - fogalmazott, hozzátéve, hogy a váltás "egyfajta sebességváltást, gyorsítást" jelent a mentőszolgálat fejlesztésében.

Szócska azt mondta, ahogy eddig, úgy ezután is nagy figyelmet fordítanak a mentőszolgálat modernizációjára. Kiemelte például, hogy a betegszállítás szervezését központosították, mostanáig 120 új mentőautót vettek, s további is 200 új mentőautó beszerzése van folyamatban, 60 mentőállomást felújítanak, továbbá 22 újat építenek.

A sajtótájékoztatón a mentőszolgálat új megbízott főigazgatója, Burány Béla elmondta: mintegy húszéves mentőszolgálati tapasztalata van, mostanáig a budapesti Honvédkórház sürgősségi betegellátó centrumában dolgozott vezetőként.

Burány Béla elődje Mártai István volt, 2010 szeptemberében nevezték ki a mentőszolgálat főigazgatójává. Mártai Távozásának körülményeiről nem nyilatkozott az államtitkár.