Két év börtön amiért elütötte a rendőrt

Vágólapra másolva!
Két év börtönt kapott nem jogerősen a Kazincbarcikai Járásbíróságon az a 23 éves férfi, aki tavaly márciusban kocsijával elsodort egy intézkedő rendőrt, és több méteren át vonszolta - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.
Vágólapra másolva!

Rendőri igazoltatás közben gázt adott és elindult tavaly márciusban az a 23 éves férfi, akit most 2 év börtönre ítélt emiatt a bíróság. A vádlottat eleve azért állították meg a rendőrök Kazincbarcikán, mert körözték őt. Az igazoltatásnál felszólították, hogy szálljon ki a márműből, de ő ezt nem tette meg, hanem elindult.

A nyitott ajtó mellett álló rendőrt magával rántotta és métereken keresztül vonszolta, miközben a rendőr a gépkocsi ajtajába és kormányába kapaszkodott. Az autó ezek után előbb egy furgonnak, majd egy közeli ház falának ütközött. A rendőr a kezén és a lábán horzsolt, zúzott sérüléseket szenvedett.

A férfi nem tett vallomást az eljárás során, a bírósági tárgyaláson csupán az utolsó szó jogán nyilatkozott, amelyben beismerte és megbánta tettét. Eddig már hat alkalommal volt büntetve vagyon elleni, garázdajellegű, illetve kábítószerrel összefüggő cselekmények miatt.

A Kazincbarcikai Járásbíróság első fokú ítélete ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ügyet másodfokon a Miskolci Törvényszék tárgyalja majd. A férfit két évre eltiltották a közügyektől és a járművezetéstől is, és 450 ezer forint pénzbüntetést szabtak ki rá.

MTI 2013. április 8., hétfő 11:00