Felfüggesztett börtönt kérnek Gergényiékre

Vágólapra másolva!
Elkészült a vádirat a 2006-os eseményekkel kapcsolatban, rendőri vezetők ellen indult büntetőeljárásban - írja a Bors. A lap szerint az ügyészség felfüggesztett börtönt kér Bene László volt országos és Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányra.
Vágólapra másolva!

Felfüggesztett börtönt kér az ügyészség Bene László volt országos és Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányra a 2006-os őszi zavargások miatt - írja a Bors a birtokába került vádiratra hivatkozva.

A lap szerint Bene Lászlót két ügyben találhatják bűnösnek: az egyik, hogy 2006. október 23-án a rendőrök nem viseltek azonosító jelvényt, a másik pedig az, hogy nem indította meg a rendőri visszaélésekkel kapcsolatos vizsgálatokat.

Gergényi Péterre - aki a másodrendű vádlott -, továbbá Dobozi Józsefre, a volt Rendészeti Biztonsági Szolgálat parancsnokára elöljárói intézkedés elmulasztása miatt kérnek felfüggesztett börtönt.

Az ügyben Gulyás Gergely fideszes képviselőnek, a 2006-os eseményeket vizsgáló parlamenti albizottság elnökének két évvel ezelőtti feljelentése alapján indult büntetőeljárás.