Újabb 13 ezer hektár víz alatt

Vágólapra másolva!
Már 216 ezer hektárnyi terület van víz alatt az országban. Három településen az árvíz, nyolcvan településen pedig a belvíz miatt kell védekezni.
Vágólapra másolva!

A vasárnap reggeli adatokhoz képest 13 ezer hektárral nőtt a belvíz által elárasztott terület nagysága - közölte vasárnap este a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) az MTI-vel. Közleményükben azt írták: az Országos Vízügyi Főigazgatóság jelentése szerint a belvízzel elöntött terület nagysága országosan 216 ezer hektár. A BM OKF tájékoztatása szerint három településen az árvíz, nyolcvanon pedig a belvíz ellen kellett védekezni.

A magyarországi folyószakaszokon a vasárnap délutáni adatok szerint közel 2600 kilométeren volt valamilyen fokozatú árvízvédelmi készültség. A Tisza egyes szakaszain, a Lónyay-főcsatorna alsó szakaszán, a Sajón és a Zagyva felső és alsó szakaszán, valamint a Rába egyes szakaszain első-, a Tisza más részein, a Túron, a Lónyay-főcsatorna felső szakaszán, a Bodrogon, a Zagyva középső szakaszán, a Berettyó felső részén, a Hármas-Körös torkolati szakaszán, valamint az Ipoly középső folyásán másod-, a Krasznán, a Taktán, a Hortobágy-Berettyón, a Berettyó alsó szakaszán, illetve a Fekete-, Fehér-, Sebes-, Kettős- és Hármas-Körösön, valamint a Zala folyón pedig harmadfokú volt a készültség.

Az országban négy megyében összesen tizenegy utat kellett lezárni. Tolna megyében félpályás forgalomkorlátozást vezettek be a 6318-as úton Keszőhidegkút és Regöly között a megáradt Kapos miatt.