Májusban forgalomba állhatnak az új buszok

Vágólapra másolva!
Az új Mercedes Citaro-típusú buszokat három fővárosi járat útvonalán is tesztelték a napokban. Várhatóan májusban állítják forgalomba a csuklós járműveket.
Vágólapra másolva!

Forgalomtechnikai tesztet hajtott végre az egyik, pár napja Budapesten lévő új Mercedes Citaro csuklós busszal a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A központ Facebook-oldalán pénteken azt írták: a tesztre azért volt szükség, hogy megvizsgálják, problémamentes-e az új jármű közlekedése forgalomtechnikai szempontokból, a most használt típusoktól műszaki, geometriai szempontból kissé eltérő járművek a szűk kanyarokat biztonsággal tudják-e bevenni, a megállóhelyeket gond nélkül tudják-e használni. Azt is vizsgálták, hogy akadályozza-e fa, korlát vagy kapubehajtó az utasok le- és felszállását a megállókban, szükséges-e a járdaszegély korrekciója.

A BBK azt mondta: nem találtak problémát a próbák alatt. Az egyik csuklós busz eddig az 5-ös, a 9-es és a 30-as autóbuszvonalat járta be, és a teszteket a BKK tovább folytatja.

A Mercerdes Citarók közül több példány az elmúlt hetekben érkezett meg Budapestre, forgalomba állásuk májusban várható. Az összesen 159 új buszt a BKK megbízása alapján a VT-Transman üzemelteti majd.